Jag tycker att livet just nu är skönt. Hoppas att ingen tar illa upp. Det finns många som inte kan eller orkar glädja sig åt det härliga solljuset, men jag gläder mig ofantligt. Den här dan tycker jag har varit innehållsrik fast den inte alls varit planerad. Jag har mest tagit den som den kommit. Vi startade som vanligt ganska sent med frukost och vid vår lilla bordsandakt läste vi ur KG Hammars “Vägen valde dig” Tankar och meditationer omkring Dag Hammarskjölds “Vägmärken” Den kan jag verkligen rekommendera. Kan laddas hem helt gratis från Internet.

Klicka här

Efter frukost fick jag ett trevligt telefonsamtal från en släktforskarkollega. Vi har planerat en heldag vid Landsarkivet i Vadstena.

Sen var det dags för min stavpromenad. Träffade en man som jag brukar prata med ibland. Vi kom in på allvarliga livsfrågor, men jag fick tillfälle att deklarera min uppfattning om att vi gör klokt i att inte spekulera allt för mycket om hur vår morgondag skall bli, eftersom vi ingenting vet om detta. Det är helt enkelt inte meningen att vi skall veta något om framtiden. Vi skall leva och verka NU och lägga våra liv under vår Herre och Mästares alls,mäktiga ledning. Han har gett oss frihet att välja, att säga ja eller nej. Ibland går vi fel, men han följer oss som den gode herden och för oss försiktigt tillbaka till den rätta vägen där han ger oss en ny chans.

Efter lunchen blev det dags att åka till Statoil och hyra en släpkärra. Resten av dagen har jag lastat jord, som jag kört iväg med. Och nu sitter jag här och skriver och känner mig nöjd med dagen som gått .Vår bästa tid är nu när tussilagon lyser i solen.