Jag har många järn i elden, sa en man till mig i dag. Jag tyckte nästan synd om honom, ty jag tror att han skulle behöva en lättare arbetsdag. “Det ska va gött å leva annars kan de kvitta” sjunger grabbarna i After Shave. Fast jag tror nog att många gillar att ha många järn i elden, eller åtminstone gillar man att säga att man har det. Det är inte normalt att ha lite att göra och att ta dagen som den kommer. Efter en summering av den här dagen kan jag också säga att jag haft många järn i elden, men det känns gött, även om det värker i armar och ben efter cykelturen till Klockrike och sågningen av grenarna på den odrägliga cypressen. Tredje källarfönstret är målat och väntar på kittning. Så har jag varit i Tjällmo kyrka och spelat på orgeln inför några kommande förrättningar. Beträffande mina järn i elden, så har jag nog i alla fall lyckats med att ta den här dagen som den kommit. Det viktigaste för mig är att få lägga dagen och mitt liv i Guds hand och stilla bedja: “Herre ta hand om mig och låt mig vara till hjälp för någon i dag.” Så brukar vi börja vid frukostbordet efter maten. Först en betraktelse ur Wilfrid Stinnisen, sen en bön för barn, barnbarn, släkt och vänner. Vill du komma med på vår bönelista. Skriv gärna på min e-post.

rolf.ericson@mbox301.swipnet.se