Blog Image

Bilden tog jag på min omtalade cykeltur förra onsdagen. Det har gått några dagar sedan jag skrev sist. Jag har spelat på fyra begravningsgudstjänster på en vecka.Vi lever i tiden emellan Kristi himmelfärds dag och Pingst. I söndags besökte vi Pingstkyrkan i Borensberg och lyssnade till förkunnelsen om Jesu andra tillkommelse. Det fanns inte ett uns av osäkerhet eller tvekan inför det viktiga ämnet. Predikanten visste vad bibeln säger till oss om detta. Eller om inte så lät det i alla fall så. Vet Du det? Om inte, behöver du inte vara orolig. Du behöver ingenting veta. Det enda viktiga är att du vet att det skall ske. Dagen skall komma och vi gör klokt i att alltid vara redo. När var och hur det sker behöver vi inte spekulera i. Den eskatologiska teologin är inte för de svaga. Se Apostlagärningarna 1:7 ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst vad än som kommer på.” Att ge rum för spekulationer inför framtiden är osunt och ger upphov till en fatalistisk livssyn. Detta drabbar sällan de psykiskt starka. Nej käre vän: Gå ut och gläd dig åt allt det sköna, ge inte rum för missmod. Allt har sin tid och vår framtid är i Herrens händer. Det är skönt att få ha sin försäkring där. ”Om Gud förglömde världen, om blott en enda dag, då hördes icke skratten från barnens glada lagd Då sjöngo inga fåglar i skogens träd och snår, då blev det ingen sommar om än det blev en vår.”