Ellen Olsson och hennes familj

Under vår tid i Blekinge blev vi vänner med en varm och generös kvinna. Ellen Olsson. Hon hade ett ovanligt stort engagemang för den församling där vi arbetade och ett varmt hjärta för Herrens vittnen. Av denna anledning blev vi också föremål för hennes gästfrihet. Våra flickor glömmer aldrig ”tant Ellen” Ellen var änka och hade två vuxna söner Hans och Göran och en dotter Margareta, den sist nämnda bor i Kalmar med sin familj. Under de resor jag gjorde i början av 1970-talet med besök i Jämjöslätt där jag medverkade i tältmöteskampanjer, så fick jag ofta bo hos Hans och hans fru Margareta. Då hörde jag även talas om Göran. Göran hade rest ut till Peru för att studera Pingstmissionens arbete. Denna resa var början på den väg som skulle bli hans i ett stort banbrytande missionärsprojekt i Peru. Detta hade nog säkert inte lyckats om Göran varit ensam, även om han har haft och har stora kvalifikationer för sin uppgift. Göran behövde en kvinna med rötter i Peru. Jag tror att allt ingick i Guds plan. I en varmt kristen Peruansk familj fanns denna kvinna. Anita och Göran fick tillsammans bli pionjärer för ett missionsarbete i norra Peru där en stor kristen församling nu finns och där nya vägar öppnas till socialt och evangeliskt arbete. Jag skriver detta för att uppmärksamma att en av döttrarna till Göran och Anita, med sin man fortsätter i föräldrarnas fotspår, efter utbildning i Sverige. Just nu i ett alfabetiseringsprojekt i samarbete med Sida.

Här är länken till deras blogg, som jag varmt rekommenderar, och glöm inte att kommentera om ni tyckte det var intressant.. http://www.schelanders.se/start.htm

De heter Veronica och Pierre Schelander