Jag har lånat den på biblioteket. Den är verkligen läsvärd, men jag har lite svårt för en del av innehållet. Jag begriper det inte helt enkelt.

Nu går jag och funderar igen på vad jag läser. Det talas så mycket om kultureliten och de politiskt korrekta. Finns det verkligen något entydigt svar på vilka de är, eller är det bara liksom mycket annat, ja jag tänker på höger och vänster, något som vi själva har uppfunnit. En del menar att kultureliten i vårt land och i vår kyrka tillhör vänstern, men jag har lite svårt att förstå det. Är det en sann bild eller är det något som vi från visst håll blir påverkade att tro? I så fall skulle en hel del präster och biskopar tillhöra vänstergänget. De sitter på poster där de kan utöva ett stort inflytande och bestämma hur utvecklingen skall bli i vårt land. Vilka åsikter som är politiskt korrekta och att alla andra åsikter skulle vara bannlysta. Det är så det beskrivs bl.a. i Göran Skyttes bok. Han går så långt att han menar att de präster som har avvikande åsikter, t.ex. om de är mot kvinnliga präster, blir mobbade, trots att de inte predikar sitt motstånd, utan bara har det som en hållning, ett slags tolkning av det som står i bibeln och det som varit tradition i kyrkan under gången tid. Han nämner inte ett ord om de kvinnor som är präster som också blir utsatta för ett slags mobbing, utan befäster i stället tanken att det finns två läger. Jag har svårt för det här och tycker att det är en falsk bild av verkligheten? VAD TYCKER DU? Skriv i kommentarer!