Kan vi lita på att hoppet aldrig sviker, att en morgondag på nytt för oss skall gry. Den som ser och den som vet, livets egen hemlighet , ger oss gåvan som är varje morgon ny.

Vi är inga egna hoppets producenter, Det är hoppet ifrån Gud som vågen bär Hoppet är den kraft vi får, när vi minst av allt förstår,kan det hjälpa oss att leva nu och här.

Hoppet som vi får är inget lyckopiller, Som vi tar ibland när allt känns tungt och hårt. Ur vår brustenhet kan gro. Ord som växer till en tro. I den nåd vi står kan detta hopp bli vårt.

Detta ord kan vi förkunna varje morgon, medan dagen varar, innan sol går ner.I bekännelsen finns Gud, och han hör det minsta ljud, när vi inte orkar med att bedja mer

Fick denna vers med tanke på en vän som skall opereras på tisdag. Vi ber att Gud skall vara med henne och ge kraft. (Några verser har kommit efteråt)

Jag gick i dag och tänkte på vad en man sa till mig när jag försökte berätta om min tro på Guds ledning. Han sa att även sockerpiller brukar hjälpa ibland. Jag förebrår honom definitivt inte för detta. Det är sannerligen inte alls så underligt att människor tappar förtroendet för den kristna tron, när människor i de mediala spalterna som är kristna träter och använder bibelordet som tillhygge för sina tvivelaktiga åsikter. Men min egen upplevelse av Guds godhet kan ingen annan förstå även om jag ibland önskar det i min iver.

Zigenarpredikanten Gipsy Smith var ute på tågresa och fick höra några resenärer tala illa om de kristna. Han teg, men när de efter en stund började tala hädiskt om Jesus, så kunde han inte tiga utan började tillrättavisa dem med att säga. Kristna människor får ni gärna tala illa om, men när ni talar illa om Jesus, så måste jag reagera, ty det var han som förvandlade mitt liv och upprättade mig som människa. De hånskrattade åt honom och sade: “Ni drömmer.” Efter denna händelse skrev han sången som lyder i refrängen: “Om det är dröm, så låt mig drömma, ett jag dock vet, min synd den försvann. Se det är dag, låt solljuset strömma. Ja låt mig drömma, min dröm är sann.”

Människor kanske tycker att vi är drömmare och dårar som tror på kärlekens Gud mitt i en mörk värld. En del kanske tycker att vi gott kan hålla på, eftersom det hjälper, men kom i håg käre vän: Tron är inte ett sockerpiller. Den är inte en dröm.

Tron är den gåva som vi får. Den gåva som ger oss kraft att hoppas när det ser hopplöst ut. Den tron är jag så tacksam för och jag ber att den skall bli starkare för varje dag. Kanske den tron också skall bli Din. Det var därför jag skrev detta inlägg.