Jag har tidigare berättat att jag på grund av medicinerna jag ordinerades efter min hjärtinfarkt fått oönskade biverkningar. Nog får man vara tacksam för de råd man kan få av läkare, men man får inte överskatta dem. De har ju inte särskilt mycket tid för varje patient, så man bör nog vara rätt så väl förberedd för att få ut så mycket som möjligt av sitt besök där. Vid mitt sista besök hos min husläkare erbjöd han mig att ta bort en hudförändring (födelsemärke) vilket jag inte hade en aning om. Det hade skett någon konstig förväxling med någon annan.

Nåväl jag hade ju mål i munnen, så jag förklarade att det måste vara ett missförstånd. Man kan inte begära att läkaren skall vara lika förberedd som patienten. Deras förberedelse sköter ju datorerna numera, men även datorer kan ju misslyckas som bekant. När läkaren ställde sina inledande frågor förklarade jag att jag kände mig oförskämt bra för att ta upp hans dyrbara tid. Tiden läker alla sår brukar man ju säga och det stämmer nog delvis i mitt fall. Hur mina yrselproblem varit efter för höga doser av vissa mediciner under mer än ett års tid har jag tidigare förklarat. Yrseln upphörde nästan helt efter den nya ordinationen med minskat intag av Metroprolol.

Denna gång hade jag beställt tid hos läkaren för att tala om mina mag tarmproblem som också troligtvis var en följd av vissa av mina mediciner.

En dag sa min kloka hustru (gumma) att jag borde testa linfröbehandling. En och en halv matsked linfrö i ett glas vatten, började jag att intaga någon vecka före mitt läkarbesök. Detta visade sig vara rätta behandlingen och nu fortsätter jag med detta och känner mig mycket bättre i magen.

Jag förklarade detta för läkaren och han var inte förvånad. Han visste att linfrö är en gammal och välbeprövad huskur. Så hans råd till mig denna gång var. Fortsätt med linfrö.

Säga vad man vill, men nog får man vara tacksam för alla goda råd, särskilt om de kommer från en så klok gumma som min goda Ulla-Britt.

Tacksam får man också vara för målarvädret. Jag håller på och målar panelen på vår fastighet. (Ja inte hela huset, man får ta en sida i taget.) I dag köpte jag färg för omkring 2000 kronor.

Kan någon ge mig ett gott råd hur man kan slippa få kramp när man stått på stege som jag gjort nu i två dagar. Får hoppas att skyddsplasten inte blåser bort, för det har blåst rejält i dag, men just nu är det vindstilla.

VILKEN HÄRLIG SOMMAR VI HAR FÅTT!